Gönderen Konu: un corbası  (Okunma sayısı 1528 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
un corbası
« : Temmuz 05, 2012, 10:24:21 ÖÖ »

1 1/2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı un
1 1/2 litre su
1 yemek kaşığı salça
1 tavuk bulyon
tuz, isteğe göre kaşar rendesi


Tarifi:


Yağı unla beraber tencerede 2-3 dakika kavuruyoruz. 
İçine salçasını ekleyip karıştırdıktan sonra bir yandan azar azar suyunu eklerken biryandanda çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz topak topak olmasın diye. 
Tuz ve bulyonu ekledikten sonra fokurdamaya başlayınca ocaktan alıyoruz. Kaşar rendesiyle servis yapıyoruz.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal