Gönderen Konu: Parmak tatlısı  (Okunma sayısı 1745 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Parmak tatlısı
« : Mayıs 08, 2013, 06:27:23 ÖÖ »


Ev sahibimiz http://yemekguncesi.blogcu.com

Gönderen        : http://kankituana.blogcu.com/

PARMAK TATLISI

 

malzeme;

2 yumurta

1çay bardağı sıvı yağ

 1 çay bardağı yoğurt

1 kabartma tozu

 1 vanilyA

 aldığı kadarda un

 yapılışı;

malzemeleri karıştırıp kulak memesi

yumşaklığında bi hamur elde ediyoruz

 hamurumuzdan küçük parçalar alıp şerit halinde yuvarlıyoruz

küçük küçük kesip tepsiye sıralayıp

180 derecelik fırında 20 dak pişiriyoruz

 fırından çıkar çıkmaz şerbetini döküyoruz

 şerbeti;

3,5 su bardağı şeker

 3,5 su bardağı su

bunu kaynatmadan soğuk döküyoruz tatlımızın üzerine yani tatlı sıcak şerbet soğuk (kaynamamış)



   

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal