Gönderen Konu: Etli ekmek  (Okunma sayısı 1811 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Etli ekmek
« : Eylül 24, 2011, 06:24:39 ÖÖ »

Hamur malzemeleri;
■2 kesme şeker büyüklüğünde yaş maya
■1.5 su bardağı ılık su
■1 çay kaşığı şeker
■2 çay kaşığı tuz
■1 yemek kaşığı sıvı yağ
■3 su bardağı un

Etli ekmek malzemeleri
■2 adet orta boy kuru soğan
■Yarım kilogram yağlı kıyma
■Yarım su bardağı dolma fıstığı
■2 adet orta boy domates
■5-6 adet yeşil biber
■Tuz
■Kırmızı biber
■Karabiber

Etli ekmek tarifi

Hamur malzemeleriyle mayalı hamur hazırlanır, dinlenmeye bırakılır. Tavada ince doğranmış soğan ve fıstıklar hafifçe pembeleştirildikten sonra kıyma ilave edilir. Fazla kavurmadan doğranmış domates, biber, arzuya göre karabiber, kırmızı biber ve tuz eklenir, pişirilir. Kabarmış hamur 6 eşit parçaya bölünür. Yuvarlanır, merdaneyle kahve tabağı gibi düzleştirilir. İçine kıymalı malzemeden bolca konup kenarları ortaya doğru kapatılıp ters çevrilerek yağlı tepsiye sıralanır. Küçük ekmek görüntüsünde olan hamurlar tekrar mayalanmaya bırakılır. İki katı kabarınca üzerlerine 1 kaşık yağ sürülüp 250 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kızartılır. Afiyet olsun.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

melisa

  • Pasif
  • *
  • İleti: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Etli ekmek
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2012, 10:40:40 ÖÖ »
nefistir konyamın etliekmeği

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Etli ekmek
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2012, 04:24:43 ÖÖ »
nefistir konyamın etliekmeği

bir gün nasip olacak inş tatmakkkk hoşgeldinizzz

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal