Gönderen Konu: Uzunnn Bir Aradan Sonra Tekrar Merhaba :)  (Okunma sayısı 21268 defa)

Ağustos Böceği

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 557
  • Karma: +1/-0
  • Gelibolu17/Midedenkalbe
    • Profili Görüntüle
    • Gelibolu17
Uzunnn Bir Aradan Sonra Tekrar Merhaba :)
« : Eylül 05, 2013, 08:55:40 ÖÖ »
Evet oldukça uzun bir ara oldu ben buraları boşlayalı...Yüzünüze bakacak yüzüm var mı ki :) Çok ayıp oldu biliyorumm,kusura bakmayın lütfenn... Yıllardır etkinlik yapıyorum bu yılki etkinlik kadar hiç birisini boşlamamıştımm,Ramazan telaşı apayrı bir şeydi zaten koştur koştur tariflerinizi paylaştım, sonra bayram telaşı yaz tatili derken ben bir fırsatını bulup etkinliğin bittiğini dahi duyuramadımm, özür diliyorum ... Gelen tariflerin içinden bir birinci seçeceğimi duyurmuştum onu bile hemen yapamadım, bugün inşallah İftar bereketi etkinliğimizin 6.sında birinci seçilen tarifi paylaşacağım..
Tekrar herkese çok teşekkürler sevgiler selamlar olsun.. Görüşmek üzere inşallah...



Sevgili Mutfağa Buyrun arkadaşımızın bu güzel Şekerpare tarifi birinci tarif oldu :) Ağzımız tatlansınn, tatlı yiyelim tatlı konuşalım inşallah... Arkadaşım bize iletişim bilgilerini verdiğinde çam sakızı çoban armağanı hediyesi en kısa zamanda kendisine  gönderilecektir.... tüm arkadaşlarıma günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle iftar sofralarınızı süsleyecek nefis bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım. ayrıca bu tarifi iftar etkinliği için gelibolu17 arkadaşıma göndermek istiyorum. 250 gram oda sıcaklığında margarin  1 çay bardağı sıvıyağ  2 tane yumurta  1 tane yumurta sarısı(üzerine)  1 su bardağı pudra şekeri  1 çay ardağı irmik  1 paket kabartma tozu  1 paket vanilya  Aldığı kadar un  Üzeri için:  fındık  Şerbeti: 4 su bardağı su, 4 su bardağı tozşeker, yarım limon suyu  Şeker ve su tencereye alınır ve ocakta kaynatılır. Kaynamaya başlayınca 10 dakika sonra limonsuyu eklenir ve 3-4 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Derin bir kabın içine yumuşamış margarinle beraber pudra şekeri ve sıvı yağ alınarak karıştırılır. İrmik ve yumurta da eklenip yoğurmaya devam edilir. Kabartma tozu ve vanilya’da eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan elle küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek birer tane fındık konur.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Tatlı sıcakken soğuyan şerbetin içine atılır.Şerbeti çeken tatlılar servis yapılır. Klasik şekerpare hazır. Afiyet olsun.
http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2013/07/klasik-sekerpare-tatls.html

Kaynak Linki : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/09/uzunnn-bir-aradan-sonra-tekrar-merhaba.html

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal