Gönderen Konu: Simit  (Okunma sayısı 1273 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Simit
« : Mart 20, 2012, 09:32:28 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://www.deryadanlezzetler.com/

GÖNDEREN: http://gulaysem.blogcu.com/



SİMİT

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ,

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz,

Bir tutam şeker,

1/2 paket kuru maya,

aldığı kadar su,

bol miktarda susam,

Hazırlanışı:

Malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yapın ve 5 dakika dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırıp parmak kalınlığında yuvarlayıp resimdeki gibi ikiye katlayın.

Uçlarını birleştirin ve simit şeklini verin.Geniş bir kasenin içine su doldurun.eğer pekmez varsa biraz da pekmez karıştırın.Simitleri önce suya  sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin... 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin Tepsi mayası geldikten sonra 180 derecede  simitleriniz kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal