Gönderen Konu: Paskalya çöreği  (Okunma sayısı 8332 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Paskalya çöreği
« : Mayıs 08, 2012, 05:18:04 ÖÖ »


Ev sahibimiz http://yemekguncesi.blogcu.com

Gönderen        :http://chaplincafe.blogcu.com/



MALZEMELER:
4 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 pk. instant maya
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
5-6 su bardağı un
Üzeri için 1/2 su bardağı dövülmüş fındık(ben file badem kullandım)


El yakmayacak sıcaklıkta 1 çay bardağı suya maya ve toz şekerin yarısını ekleyip karıştırarak 5 dk. bekletiyoruz. Un ve 1 yumurta sarısı hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ederek fazla sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini saran ya da nemli bir bez ile örtüp sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirip kabarmasını sağlıyoruz. Kabaran hamuru tekrar yoğurarak havasını indiriyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 1 cm kalınlığında 3-4 adet şerit yapıp örüyoruz, uç kısımlarını alta getiriyoruz.





Yarım saat bu şekilde tekrar bekletiyoruz.


Daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı süt ilave ederek çırptığımız yumurta sarısını oluşturduğumuz çöreklerin üzerine sürüyoruz.


Fındık serpiştirerek önceden ısıttığımız 175˚ fırında kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk. pişiriyoruz.(ben büyükçe yaptım 30 dakikada pişti)

Afiyet olsun!




 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal