Gönderen Konu: Kat kat böreği  (Okunma sayısı 1638 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Kat kat böreği
« : Haziran 06, 2012, 05:44:17 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://www.deryadanlezzetler.com/

GÖNDEREN: http://binbircesni.blogspot.com/


12 ADET__

6 adet yufka
250 gr. tereyağ
İç malzeme;

500 gr.kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 soğan
yarım çay bardağı dolmalık fıstık (ben kullanmadım)
3 adet sivri biber
2 adet domates
yarım limonun suyu
yarım demet maydonoz
tuz,karabiber,(ben etli harçlara kimyonu çok yakıştırdığım için kimyonda ekledim)

üzerine;

2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam


YAPILIŞI;

iç harç için sıvıyağı tavaya alın.Kıyılmış soğan,fıstığı ekleyip kavurun.sonra ince kıyılmış biberi,doğranmış domatesi(kabukları ınce değilse soyun),limon suyunu,baharatları ekleyin.
domates suyunu çekene kadar kavurun ve ınce kıyılmış maydonozu ekleyip 1-2 çevirip kapatın ocağı.ılınması için kenara alın.
tereyağı eritin ve ılıtın.Yufkayı düz bir zemine serin e ılınmış tereyağdan 1-2 kaşık döküp yufkanın heryerine yayın.Üzerine 2.ci yufkayıda ekleyin ve yine yağlayın.Sırayla yufkaları yağlayarak üstüste yayın.
daha sonra 6 kat yufkayı bıçakla 12 eşit üçgen parçaya kesin.Sigara böreğinde yapıldığı gibi
her üçgenin geniş kısmına harçtan 1-2 yemek kaşığı koyup sigara böreği gibi rulo yapın.
yağlanmış tepsıye yerleştirin.yumurta sarısını sürüp,susam serpin.
herbirisini uzunlamasına üzerini bıçakla çizer gibi kesin ,çok uçlara gitmeyin,pişerken açılır.Karnıyarık şeklinde keseceksiniz.
derginin notu;
limon suyu böreğinize ayrı bir lezzet katacaktır.



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal