Gönderen Konu: PEYNİRLİ TOSUN BÖREK  (Okunma sayısı 1539 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
PEYNİRLİ TOSUN BÖREK
« : Haziran 25, 2012, 08:34:38 ÖÖ »

71. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ  Ev Sahibi yeşilmutfaktantarifler blogspot



GÖNDEREN : MUTFAĞA BUYRUN



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
malzemeler:
4 adet yufka
1/2 pk margarin
1 çay bardağı süt
beyaz peynir

üstü:1 kase soğuk su ve galeta unu

margarin bir tavada eritilir.eriyen margarine 1 çay bardağı süt ilave edilerek karıştırılır.yufkanın biri düz bir zemine serilir.üstüne fırça yardımıyla süt yağ karışımından sürülür.üstüne ikinci yufka serilir ve aynı harç sürülür.tekrar üçüncü yufka serilir ve aynı harç sürülür.en üste dördüncü yufka serilir ve bıçakla üçgen dörde kesilir.kesilen üçgenler tekrar dörde kesilerek tam 16 üçgen elde edilir.üçgenlerin geniş kenarına beyaz peynir veya lor konulur ve sigara böreği gibi sarılır.
sarılan börekler bir tepsiye dizilir ve dondurucuya atılır.bir gece dondurucuda bekletelin börekler çıkarılır ve önce suya batırılır.sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal