Gönderen Konu: ISPANAKLI SODALI BÖREK  (Okunma sayısı 1647 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
ISPANAKLI SODALI BÖREK
« : Haziran 29, 2012, 11:36:13 ÖÖ »



71. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ  Ev Sahibi yeşilmutfaktantarifler.blogspot



GÖNDEREN : ANNE ELİ GİBİ REYHAN



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER

5 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eriyilmiş tereyağ

iç malzemesi için:

1 kg ıspanak
2 adet orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük kalıp beyaz peynir
tuz
değirmende çekilmiş tane karabiber
pulbiber
tuzot

üzerine:
1 şişe soda
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI

öncelikle sıvıyağı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuralım,temizlenmiş ve doğranmış ıspanaklarıda ekleyip harlı ateşte su bırakmadan kavuralım.en son tuz ve bahratlarınıda ekleyip karıştırıp altını kapatalım.
soğuyunca ezdiğimiz beyaz peyniride ekleyip harmanlayalım.yufkanın ilkini tepsiye serip üzerine sıvıyağ ve tereyağ karışımından bir iki kaşık dökelim diğer yufkayıda serip onada yağ dökelim.diğer yufkayıda serip aynı işlemi uygulayalım ve bütün ıspanaklaı harcı eşit bir şekilde serelim.kalan yufkalarıda tek tek serip yağlayalım.
en son kalan yağı en üste dökelim.
böreği keselim ve üzerine sodayı eşit bir şekilde dökelim ve buzdolabına kaldırıp en az 7-8 saat bekletelim.akşamdanda yapıp buzdolabına koyabiliriz.dinlendikten sonra yumurta sarıları ve yoğurdu karıştırıp böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üztü kızarana kadar pişirelim..

ılık olarak servis edelim..

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal