Gönderen Konu: İçli Adana  (Okunma sayısı 1770 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
İçli Adana
« : Eylül 22, 2011, 01:19:26 ÖS »


Malzemeler
2 adet haslanmis
patates
1 tatli kasigi margarin
1 adet sogan
100 gram kuzu kiymasi
1 tatli kasigi salça
Tuz,
Karabiber,
kimyon
Yarim su bardagina yakin galeta unu
2 Adet yumurta
Kizartmak için:
sivi yağ



Yapilis Tarifi

2 adet haslanmis patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabinda sogutun. Çikardiktan sonra, patatesli hamurdan küçük bezeler koparin. Bas parmaginiz yardimiyla içli köfte yapar gibi oyun.
Bir tavaya 1 tatli kasigi margarini koyup, eritin. Yemeklik dogranmis sogan ve kuzu kiymasini ekleyin. Karistirarak birkaç dakika kavurun, 1 tatli kasigi salça ve tuzu ilave edin. Karabiber ve kimyonu ekleyin. Bir süre daha çevirip, ocaktan alin. Ilinmaya birakin.
Içlerini oydugunuz patateslerin içine bu harci doldurun. Düzgünce kapatin. Hazirladiginiz içli adanalari önce galeta ununa, sonra çirpilmis yumurtaya bulayin. Kizgin sivi yagda arasira çevirerek altin sarisi renk alana dek kizartin.


hacerulesvet arkadasımdan bir tarifti kulakları cınlasın inş

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal