Gönderen Konu: ZEYTİNLİ EKMEK  (Okunma sayısı 8382 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
ZEYTİNLİ EKMEK
« : Ekim 20, 2012, 05:56:04 ÖÖ »
Ev sahibimiz http://fusununmutfagi.blogspot.com


LEZZETLİ SANATLAR-ZEYTİNLİ EKMEK


MALZEMELER
2 su bardağı 7 tahıllı un  (söke marka)
1 su bardağı un
1 paket instant kuru maya  ( Dr. Oetker )
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağ veya tereyağ veya margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1-2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı çekirdeği alınmış siyah zeytin
8 parça ıslanmış ve iri doğranmış kuru domates

YAPILIŞI
Hamuru hazırlayacağınız kapta unları ve mayayı karıştırın.
Ortasını havuz gibi açıp sırasıyla malzemeleri koyun. İyice karıştırın, gerekirse biraz daha un ekleyin.
Yağlanmış kare borcam veya benzeri bir kalıba yerleştirin.
Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanması için bekletin. Sıcaklığa bağlı olarak yaklaşık 30 dk. sonra hamur kabaracaktır.
Üzerine 7 Tahıllı Un ekeleyin ve 200 C'de ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından alınca soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal