Gönderen Konu: Paskalya Çöreği  (Okunma sayısı 8949 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Paskalya Çöreği
« : Ekim 21, 2012, 07:52:59 ÖÖ »


Paskalya çöreği
 Paskalya çöreğinin en önemli özelliği damla sakızı ve mahleptir. Onlarsız olmaz, tam kıvamında olması için yeterince koymalı, ne fazla ne eksik...
 
1kilo un
 300 gr şeker

 300 gr tereyağ
 4 yumurta + 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için
 5 gr mahlep
 5 gr damla sakızı
 50 gr maya
 ılık su
 
Mayayı ılık suda eritin. Un,maya ve diğer malzemeleri ekleyip özlü bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra çöreklerinizi hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı, badem yada arzunuza göre ceviz, fındık fıstık serpin.Ben badem serptim, diğerine badem ve hindistancevizi..
 Üzeri kızarana kadar fırında pişirin
 
Afiyet olsun.
 Not: Tarifi P.D.Ç.S. Etkinliği 57. Evsahibi Hümeyraya yollayan cafederins

http://www.cafederins.com/2010/04/paskalya-coregi.html


Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal