Gönderen Konu: Portakal Aromalı Çikolatalı Fondan  (Okunma sayısı 1878 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Portakal Aromalı Çikolatalı Fondan
« : Kasım 11, 2012, 06:40:39 ÖÖ »
Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot


GÖNDEREN CHEFİKA İLE ÇAY SAATİ



Malzemeler

125 gr tereyağı,( kabı yağlamak için de gerekli)
20 gr kakao(1 yemek kaşığı dolusu)
200 gr bitter çikolata
2 yumurta, ayrıca 2 yumurta sarısı
25 gr  un, (ben 2 yemek kaşığı dolusu kullandım)
4 adet 175 ml’lik puding kasesi


Portakal Kompostosu:

1 büyük soyulmuş ve dilimlenmiş portakal (2 adet orta boy kullandım)
2 çay kaşığı toz şeker(2 yemek kaşığı kullandım)
100 ml beyaz şarap (ben şarap yerine portakal suyu kullandım)
1 çay kaşığı mısır nişastası, biraz suyla macun kıvamına getirilmiş


Yapılışı
1. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Puding kasesini tereyağıyla yağlayın, sonra yağlanmış kaselere kakao dökün, fazlasını alın. Hazırladığınız kalıpları bir fırın tepsisine alın.
2. Çikolata ve tereyağını ısıya dayanıklı bir kabın içine alın, bu kabı kaynayan su dolu bir tencerenin içine koyun. Kabın yüzeye değmemesine dikkat edin, karışım eriyene kadar karıştırın. Kabı tencerenin içinden alıp, çikolatayı soğumaya bırakın.
3. Yumurtaları, yumurta sarılarını ve şekeri büyük bir karıştırma kabına alın. Elektrikli çırpıcıyla kıvamlı bir karışım olana kadar, kabararak iki katına çıkana kadar çırpın. Soğuyan çikolata karışımını yumurta ve şeker karışımına ekleyin ve son olarak unu ekleyin.
4. Karışımı hazırladığınız kalıplara eşit olarak bölün, kaplar 3/4 oranında dolana kadar doldurun. Bunu 12 dakika fırınlayın. Bu arada kompostonuzu hazırlayın.

Portakal sosu için:

1. Portakalları bir kızartma tavasında ısıtın. Toz şekeri ekleyin, cızırdayana kadar kısık ateşte pişirin.
2. Şarap ve mısır nişastasını ekleyin, kompostonun yarısı suyunu çekene kadar pişirin.





 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal