Gönderen Konu: TUZLU FİYONK  (Okunma sayısı 8459 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
TUZLU FİYONK
« : Ocak 17, 2013, 06:52:32 ÖÖ »
Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot


GÖNDEREN NERGİS MEVSİMİ






     Çayın yanında,bizim evde genellikle kurabiye,kek gibi tatlı şeyler tercih ediliyor ama tatlı yanında, tuzlu bir şeyler de yapmak veya kahvaltı da değişik bir şeyler sunmak için çok çabuk yapılıp, ikram edilebilecek bir tarif...Hamura şekil verdikten sonra, üzerine iri deniz tuzu,çörek otu veya susam serpilebilir.Bu tarifi,beni Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'ne davet eden Güloanne'ye gönderiyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
125 gr margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Deniz tuzu 

Yapılışı:
Yumurtaların sarıları üzerine sürmek için,ayrılır.
Oda sıcaklığında ki margarin ve diğer malzemeler karıştırılır.
Yumuşak bir hamur yapılır.
İyice yoğurulup,üzeri temiz bir bez ile örtülüp biraz bekletilir.
Fırın 180 derece ısıtılır.
Hamurdan parçalar kopartılıp,şekil verilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı olarak dizilir.
Yumurta sarısı sürülüp,üzerine çok az deniz tuzu serpilir.
Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal