Gönderen Konu: Yalancı Tandır Böreği  (Okunma sayısı 2369 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Yalancı Tandır Böreği
« : Ocak 17, 2013, 06:54:08 ÖÖ »

Ev sahibimiz http://guloannemutfakta.blogspot.com/




GÖNDERENNAZMİYE (MUTFAKTA NAZ)





Yalancı Tandır Böreği


          Bir Kayseri'li olarak gerçeğinin tarifini vermeden yalancısını vermek çok ayıp olacak ama kusura bakmayın.Çok pratik,çok lezzetli inanın orjinalini aratmayan bir tarif.
         Malzemeler:

3 yufka
8 adet milföy hamuru
1 su bardağı erimiş tereyağ
2 yemek kaşığı tahin
       İç malzemesi:
300 gr kıyma
1 kuru soğan
az sıvıyağ
tuz,karabiber
maydanaoz
     Üzeri için: 1 yumurta,çörekotu ve susam
       
       Yapılışı:
önce soğan sonra kıyma kavrulur baharatları eklenir,iç malzemesi hazırlanır
yumuşamış olan milföylerin 4 tanesi birbirine eklenerek dikdörtgen borcam büyüklüğünde açılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilir
erimiş tereyağ ve tahin karıştırılır
milföyün üstüne bir yufka buruşturarak yayılır,tahinli yağ karışımından kaşıkla üstüne dökülür fırça yardımı ile sürülür
kavrulan iç karışımının yarısı yufkanın üstüne yayılır
tekrar bir yufka buruşturarak kıymanın üstüne yayılır,yağlı karışımdan sürülür kalan kıyma bu yufkanın üstüne de yayılır
3. yufka da buruşturarak yerleştirilir bu sefer yağlı karışım sürülmez
en üste kalan 4 milföy hamuru birbirine yapıştırıp tepsi büyüklüğünde açılır yufkaların üstüne yerleştirilir
en son üstüne 1 yumurta kırılıp çörekotu ve susam serpilir
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal