Gönderen Konu: VİŞNELİ KEK  (Okunma sayısı 2263 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
VİŞNELİ KEK
« : Ocak 24, 2013, 07:05:00 ÖÖ »
Ev sahibimiz http://guloannemutfakta.blogspot.com/



GÖNDEREN U.AYDIN (cafe biscuitje)




CAFEBISCUITJE

CAFEBISCUITJE
malzemeler:
3yumurta
1/2su bardagi sut
1/2su bardagi sivi yag
2su bardagi un
1su bardagi toz seker
1cay bardagi damla cikolata
1portakal kabugu rendesi(ben kullanmadim)
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
1yemek kasigi kakao
1tatli kasigi tarcin
1su bardagi konserve visne
yapilisi:
yumurta ve sekeri krema kivami alana kadar cirpiyoruz.icine sivi yag ve sutu ve de damla cikolatayi ekleyip karistiriyoruz.diger tarafta kakao haric kuru olan tum tozlari elekten gecirip sivi karisima ekleyip tahta kasikla karistiriyoruz.kek kalibimizi kati yag ile yaglayip karisimdan 4yemek kasigi ayiriyoruz ve kalibimiza harcimizi dokuyoruz.ayrdigimiz harca kakoyu karistirip kalibimizin uzerine gezdirdikten sonra  harcimiza kalibin dibine inecek sekilde dairesel hareketlerle bicakla dagitiyoruz.visnelerimizi de gelisiguzel serpistirip kalibimizi ikikere sert zemine vuruyoruzki hem icindeki hava gitsin,hem de visne asagiya coksun.180°isitilmis firinda  40-45dk pisirin.kurdaninizi cikardiginizda temiz cikana kadar kontrol edin.sogumasini bekleyip kaliptan cikarin.ister sosla ister sossuz servis yapin.
ben sicak sos da yaptim.yemesi guzel oluyor diye.onu da
1subardagi visne suyuna 1yemek kasigi nisasta ve 1yemek kasigi seker katarak kivam alana kadar kaynattim.alin size visne sos.afiyetler olsun.mugenin de ellerine saglik.sevgilerle.


porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: VİŞNELİ KEK
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2013, 04:49:52 ÖS »
ooo gulo anne yine harikalar cıkarmıs ortayaaaa :-\ :-*

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal