Gönderen Konu: İrmikli Etimek Tatlısı  (Okunma sayısı 4787 defa)

Ağustos Böceği

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 557
  • Karma: +1/-0
  • Gelibolu17/Midedenkalbe
    • Profili Görüntüle
    • Gelibolu17
İrmikli Etimek Tatlısı
« : Temmuz 12, 2013, 07:49:37 ÖÖ »
Etkinliğimize sevgili Mukadder arkadaşım bu güzel tatlısını yollamış sağolsunn :) Ellerine sağlık canım teşekkürler hep beklerimm,hayırlı ramazanlar selamlar :) Malzemeler: 1 paket Etimek 2 paket Kakaolu Krem Şanti 1,5 su bardağı Süt Şerbeti İçin: 2,5 su bardağı Şeker 3 su bardağı Su İrmikli Tatlı İçin: 12 yemek kaşığı İrmik 10 yemek kaşığı Şeker 1 paket Vanilya 1 lt Süt HAZIRLANIŞI: 1- Şekerr tencereye alıp iyice kızarmasını bekliyoruz (karamelize ediyoruz )şekerin rengi iyice koyulaşınca sıcak suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ki çok sıçrar yoksa.İçinde topaklanmalar olursa endişe etmeyin kaynadıkça eriyecektir.Beş dk kaybnatıp ocağı kapıyoruz. Diktörtgen borcama etimekleri diziyoruz. Üstüne şerbeti döküyoruz. Çekmesini bekliyoruz. 2- Diğer bir tarafta, irmik, süt ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Yoğunlaştığında ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Şerbetini çeken etimeklerin üzerine döküyoruz. 1 saat bekliyoruz. Krem şantiyi sütle çırpıyoruz. Kabartıyoruz. 3- Soğuyan irmikli tatlımız üstüne krem şanti döküp yayıyoruz. Ve buzdolabına kaldırıyoruz. 3 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun. Bu tarifi http://www.misssgibi.com/3u-bir-arada-tatli/ arkadaşımdan aldım biraz farklı yaptım orjinaline bakmak isteyen bu linke lütfen 


Kaynak Linki : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal