Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Ara
Üyeler
Üye listesini görüntüle
Üyelerde ara
Giriş Yap
Kayıt Ol
Porselen Demlik Forum
»
Benim mutfağım
»
Gelibolu17-midedenkalbe.nin sofrası
»
Bülbül Yuvası
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Bülbül Yuvası (Okunma sayısı 4714 defa)
Ağustos Böceği
Administrator
İşini Bilen (USTA)
İleti: 557
Karma: +1/-0
Gelibolu17/Midedenkalbe
Bülbül Yuvası
«
:
Temmuz 17, 2013, 06:13:49 ÖÖ »
Günaydın, Etkinliğimiz devam ediyor, çok güzel tarifler gönderiyorsunuz sağolun, hepinize çook teşekkürler sevgiler selamlar
)
Sevgili Ayşe etkinliğimize bu güzel tatlısını gönderdi sağolsun, ellerine sağlık canımmm hep bekliyorumm
MALZEMELER: 1paket erimiş margarin(ılık) 1yumurta 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1yemek kaşığı sirke 1paket kabartma tozu aldığı kadar un ŞERBETİ İÇİN 5su bardağı şeker 5su bardağı su 1/4 limon suyu ÜZERİNE 1yumurta akı 1kase ceviz YAPILIŞI: tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Hamur 2 Ayrı parçaya bölünerek merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir. İkinci parçada aynı şekilde açılır ve kesilir fakat bu ikinci yuvarlak hamurların ortası küçük bir kapakla kesilip ortası çıkarılarak simit şeklinde parçalar elde edilir. ben su şişesi kapağı kullandım. Büyük yuvarlakların üzerine yumurta akı sürülüp halka şeklindeki hamur üzerine yapıştırılır. İki kat ortası boş olan hamurumuzun ortasına ceviz yerleştirilir. Tüm hamura aynı şekilde tamamlanır.180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. sonra tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökülür.AFİYET OLSUN
Kaynak Linki :
http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/07/bulbul-yuvas.html
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Porselen Demlik Forum
»
Benim mutfağım
»
Gelibolu17-midedenkalbe.nin sofrası
»
Bülbül Yuvası
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal