Gönderen Konu: Kurabiyeleri pişirirken  (Okunma sayısı 3963 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Kurabiyeleri pişirirken
« : Eylül 24, 2011, 08:53:46 ÖÖ »
Pisen tepsileri derhal firindan cikartin ve metal spatularla kurabiyeleri hemen tek tek alin ve tel raflara vs koyun sogumalari icin; tepside birakirsaniz pismeye devam ederler ve bu asla istenmez. Kotu kurabiyeler,yaniklar, ALTI YANMIS KURABIYELER  gorulur.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2011, 08:54:30 ÖÖ »
Tepsileri sadece eger tarifinizde oyle talimat veriliyorsa yaglayin!Yoksa kurabiyeleriniz cok fazla yayilir ve dumduz olurlar!

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2011, 08:58:13 ÖÖ »
Hamurdan kurabiye kesen metal, sert plastik kaliplari vs her defada mutlaka una daldirin ve hamuru oyle kesin.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2011, 08:58:38 ÖÖ »
Cok sevdiginiz kurabiye hamurlarini top top yapin ve bir tepsiye dizin ceviz gibi ve derin dondurucuya kaldirin donsunlar. Alin ve naylon posetlere koyun ve derin dondurucuya kaldirin. Caniniz istedikce gunde 2-3 adet minik firininizda da pisirebileceginiz gibi, acil durumlarda emrinize hazirdir. Aynen yaglanmis tepsiye oylece koyun, ellemeyin,  ve isitilmis firina sokun.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2011, 08:59:26 ÖÖ »
rulo hamurlarini ; incecik kiyilmis findik, fistik, badem, ya da cevizde yuvarlayarak; hindistan cevizi, ya da renkli sekere bulayarak veya cok pudra gibi az kahvede yuvarlayarak da farkli lezzetler verebilirsiniz.Ellerinizle bu disa bulanan seyleri hafifce bastirin; dusmesinler .

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2011, 09:00:12 ÖÖ »
Odada teneke icinde,cam kavanozda vs , serin yerde sadece 3-5 gun saklanabilir bircok kurabiyeler.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2011, 09:00:36 ÖÖ »
Kurumus yumusak olmasi gereken kurabiyelerin arasina sadece 24 saat sureyle  ekmek dilimi veya 8 ze kesilmis elma dilimleri koyun;yumusayacaktir

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2011, 09:17:02 ÖÖ »
Kurumus yumusak olmasi gereken kurabiyelerin arasina sadece 24 saat sureyle  ekmek dilimi veya 8 ze kesilmis elma dilimleri koyun;yumusayacaktir.
Icinde krem peyniri veya yogurt olan kurabiyeleri veya bunlar kaplamasinda, ustunde varsa, tum kurabiyeleri direkt buzdolabina koymak zorundasiniz!

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2011, 09:19:13 ÖÖ »
Ayrica pismis kurabiyeleri de iyice sogutup, ustlerine hicbir sey surmeden, siki siki folyo aluminyum kagitlara sarip, kapakli kutuya vs koyarak derin dondurucuda cig sekil verilenleri 3 AY, pismis olanlari da en fazla 12 ay saklayabilirsiniz.Cikardiginizda dun pismis gibidir.10-15 dakikada yenmeye hazirdirlar!

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2011, 09:33:34 ÖÖ »
Ayrica pismis kurabiyeleri de iyice sogutup, ustlerine hicbir sey surmeden, siki siki folyo aluminyum kagitlara sarip, kapakli kutuya vs koyarak derin dondurucuda cig sekil verilenleri 3 AY, pismis olanlari da en fazla 12 ay saklayabilirsiniz.Cikardiginizda dun pismis gibidir.10-15 dakikada yenmeye hazirdirlar!

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2011, 09:34:09 ÖÖ »
Dondurulmus pismis kurabiyeleri oda isisina cikarttiginizda, 10 dakikada yenmeye hazirdirlar; sogumalarini bekleyin! . Dilerseniz bazilarini mikrodalgada azicik isitirsaniz, sanki firindan simdi cikmis gibi de olurlar ama nemli,yumusak olacaklardir.Citirligini kaybetmesinler istiyorsaniz, derin dondurucudan cikartir cikartmaz kutularinin kapaklarini derhal acin, kurabiyeleri de  hic erimeden cikartin ,tezgaha acik koyun    kutuda eritirseniz, yumusarlar. Hatta dilerseniz ,gereksiz ama,cok az firina koyup isitip,tekrar citir da yapabilirsiniz

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2011, 09:42:30 ÖÖ »


KURABIYELERINIZE IC OLARAK KULLANMAK ICIN OTEKI ALTERNATIF LEZZETLER

ANTEP FISTIKLI IC- 1 kap antep ic yesil fistigini, 142 gr, firinla 350 F=180 C de tepside tek kat ve sadece 10 dakika, al sogusun ve celik bicakli robotta iyice un gibi cekin+ 50 gram yani 3 yemek kasigi gibi toz sekerle +az az gulsuyu karistirilip, koyu bir kivamda olmasi saglanir; kuki icine konacak yine 1 rer tatli-veya yemek kasigi.

 

CEVIZLI IC 1- 225 gr cevizi firinla 350F=180 c de tepside tek kat ve sadece 10 dakika, al sogusun, robotta cek kesik kesik + 1 kap yani 100 gr seker+ 15 gr ceviz kadar kati yag+ ½ veya ¼  kap kaynamis sut -once sutun yarisini dok tum malzemeye ve karistir, ekmege surer gibi bir kivama gelinceye kadar kalan sutu de dok gerekirse- karistir, sogusun, kullan-buzdolabina kaldir veya hatta dondur.

 

CEVIZLI VEYA FINDIKLI  IC 2- 4 kap=460 gr cevizi firinla 350F=180 c de tepside tek kat ve sadece 10 dakika, al sogusun+ 2 tatli kasigi tepeleme tarcin ya da kakao +100 gr seker ekle ve robotta cek+ 80 ml kaynar sut ve 2 yemek kasigi kanyak veya rom veya brendi veya ceviz ickisini ekle, karistir; surulebilir koyu kivamda olmali

 

CEVIZLI VEYA FINDIKLI IC 3- 500 gr findigi firinla 350F=180 C de tepside tek kat ve sadece 10 dakika, al sogusun+ 100 gr sekeri robotta cek un gibi olsun+ 2 adet veya biraz daha yumurta akini once ayrica sert ve bembeyaz olana kadar cirp ve katla,  ekle ve karistir; koyu akmayan, surulebilir koyu kivamda olmali

 

FINDIKLI IC-  500 gr findigi firinla 350 F=180 C de tepside tek kat ve sadece 10 dakika, al sogusun, robotta cek+ buna 10-16 adet kuki, kraker kir ekle, birlikte cek+100 gr seker ekle+iyice sert bembeyaz olana kadar cirpilmis 1 yumurta aki ile karistir.

 

ICINE TAZE ELMALI IC1, 4-5 SERT elmayi yika, soy, rendele iri rendeyle+ 2-3 yemek kasigi seker+2 yemek kasigi pekmez+1 limon kabugu rendesini pisir- suyu kalmasin, bu arada hep karistir+ al indir sogusun odada veya buzdolabinda beklet +kullanilacaginda ise, icine tefal tavada kisik ateste, basindan hic ayrilmadan 5-6 dakika isitilmis ½ veya 1 kap gibi soguyunca kiyilmis cevizleri+2 tatli kasigi tarcin  ekle, karistir ve hemen kullan, bekletme- veya cevizleri kullanacaginda karistir

 

ELMA KOYU SOSU 2-  3 kilo sert, olgun, kusursuz taze elmayi yika, soyma+ rastgele kucuk kucuk kup kup dilimle, ortasini at+ 4 kap yani 800 gr seker veya kahverengi seker+1/4 tatli kasigi tuz+ 3 tatli kasigi tarcin+ ¼ tatli kasigi karanfil+ 1 limon kabugu rendesini+ iyice karistir ve celik tencerede orta kuvvetli atese koy ve kapagini kapat - surekli dibi yapismasin diye karistir ve pisir elmalar iyice yumusayip da hic suyu kalmayana ve koyulasana kadar uzun uzun ; al, sogut ve buzdolabina koy ve- veya dondur kucuk kaplarda. Bu meyve soslari yavas yavas ve uzun uzun pisirilir. Kurabiyelerde, keklerde idealdir-mesela muzlu  kek yaparken, muz yoksa ayni miktarda elma sosu koyun kekin icine. Keklere nem, tat, tazelik verir, yagi ve/veya sekeri azaltmaya da yarar- bu sosa hic seker koymadan da pisirebilirsiniz cok cok az su ekleyerek veya pure yapilmis meyveyi pisirerek. Baharat olarak nutmeg=hint cevizi, all spice=dolmalik baharat, ginger=zencefil de eklenebilir.

 

Onemli- Genel kural olarak meyveler sulu olma durumlarina  veya susuzluk durumlarina gore, cok da kucuk dogranarak, (kabuklari soyulmadan-soyularak ama ortalari alinip atilarak), yanmayacak kadar cok cok az su ile kapak kapatilarak adeta buharda pisirilir ve suyu bitip pisince pure yapilir veya ezilir biraz puturlu birakilir; seker konmak istenirse 1 kap meyve puresine ½ kap yani 100 gr seker ya da 1/3 kap yani 65 gr seker eklenebilir ama meyve tatliysa cok cok azaltilir seker.. Buzdolabina kaldir kullanilana kadar.

 

BASKA BIR ELMA PURESI SOSU 3- Buyuk bir celik sos tenceresine 2 ceviz kadar kati yag koy erisin+bu arada sunlari karistirin  (100 gr seker+2 yemek kasigi pekmez+ 60 ml su+ 1 tatli kasigi tarcin ve ¼ tatli kasigi karanfil +ve bir cimdik tuz+ 1.250 kilo yikanmis, 4 de bol, ortasini cikart, kalan elmayi kucuk kucuk dogra ve herseyi karistir) tencereye koy pisir 20 dakika gibi orta ateste (cok kisik olmasin)+simdi de icine 2 yemek kasigi misir nisastasi ile 3 yemek kasigi ssoguk suyu karistir iyice ve elmalara dok, karistir ve  5-10 dakika daha pisir, al , iyice sogusun ve blenderda-robotta vs pure yap. Kullanmak icin buzdolabina koy kapakli.

 

BRENDILI YA DA KANYAKLI ELMALI SOS 4- 6 adet karisik sertce elma veya sert armut -yika, 4 de bol, ortalarini al-kup kup minicik dogra+ ¾ kap su+ 2 ceviz kadar kati yag+ 4 yemek kasigi bal veya pekmez+1 tatli kasigi tarcin+bir cimdik karanfil tozunu+1 limon kabugu rendesini karistir ve orta ateste agzi kapali pisir.Son anda 2 yemek kasigi brendi koy, karistir ve 5 dakika daha pisir,iyice koyulasinca, suyu kalmaz duruma gelince,  al sogusun-pure yap. Elma yerine armut kullanirsaniz sadece 1-2 tatli kasigi zencefil ve limon kabugu rendesi kullanin baharat olarak. Tatli gibi yenebilir; firina girmeden once keklerin icine konabilir; tabakta kek veya dondurma , sutlac yanina ustune  konabilir; kurabiye ici olarak kullanilir.

 

ELMALI+AYVALI PURE SOSU 5- 2 kilo sert elmayi yika, 4 de bol, ortasini at ve minicik kup kup dogra+ 2 –3 adet ayvayi yika, bol, kes+ 1 kap su veya elma suyu ekle=celik tencerede agzi kapali pisir.Yumusayinca al, sogusun, pure yap. Simdi kac kap koyuca meyve pureniz var olcun ve her bir kap pure icin, siz ½ kap ( istege gore veya daha az)  kahverengi seker veya 100 gr beyaz seker+2 yemek kasigi pekmez ekleyin; elma puresi ile karistirin ve derin, buyuk, celik bir tencereye koyun+ tencereye simdi 3 tatli kasigi tarcin+ 1 ½ tatli kasigi karanfil tozu+ 1 limonun dis kabuk renedsi ve suyunu sikin ve pisirin agzi kapali cunku sicrar, yakar. Ara sira tabaga bir tatli kasigi koyarak kontrol et pismis mi-tabakta 10 dakika aynen sizin koydugunuz gibi durursa, kenarlari akmazsa, pismisdir. Steril cam kavanozlara koy-buzdolabina kaldir veya dondur.

 


Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kurabiyeleri pişirirken
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2011, 05:57:09 ÖÖ »

-Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
-Daha sert olması için eritilip soğutulmuş yağ kullanılır
-Ölçüsünden fazla un ilavesi yapılmamalı
-Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor, toparlanması için 15 dakika ile 30 dakika arasında buzdolabı molası gerekiyor
-Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,üzeri çatlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın yada hiç ilave etmeyin
-Düşük sıcaklıkta pişirilmeli ve sık sık kontrol edilmeli
-Sertleşmeden fırından çıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukça kıvamını alıyor.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal