Gönderen Konu: Kek yapmanın püf noktaları  (Okunma sayısı 1858 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Kek yapmanın püf noktaları
« : Eylül 28, 2011, 05:54:03 ÖÖ »
Malzemeleri çırpma konusunda en önemlileri, şekerin erimesi, yumurtanın krema kıvamına gelip kabarmasıdır.
 Kabartma tozu, vanilya, kakao, tarçın gibi malzemeler una eklenmeli, karışımın tam olarak gerçekleşmesi ve havalandırılması maksadıyla hep birlikte bir kere elenmelidir.
 Meyveli kek yapıyorsanız hamurunuza en son nişasta yada una bulanmış çikolata, meyve ve çerezleri katmanız gerekir.
 Kekler genellikle 170–190 derece arasında önceden ısıtılmış fırınlarda pişirilir.
 Karışım fırına sürüldükten sonra en az 20 dakika kapak kesinlikle açılmamalıdır.
 Keki nasıl sıcakken kalıptan çıkartmak riskli ise tamamen soğuduktan sonra çıkartmak da risklidir.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal