Gönderen Konu: $apaLak Köfte  (Okunma sayısı 1711 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
$apaLak Köfte
« : Eylül 29, 2011, 07:56:27 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://tatlikurabiyem.blogspot.com/search/label/EtkinLik



Arkada$Im: http://yemekcenneti-moonrose.blogspot.com




Malatya'da bulgurdan her çeşit köfte yapılıyor. Çeşitli sebze yapraklarının arasına bulgurla birlikte hazırlanmış sosları doldurarak 28 çeşit sarma köfte, patlıcan-biber gibi bazı sebzelerin içi bulgur ve etle doldurularak 30 çeşit dolma köfte ve bulgurla etin yoğurulması ile elde edilen karışımın elle şekillendirilmesiyle 72 çeşit yuvarlama köfte yapılıyor.

Malzemeler:

1kg. köftelik bulgur
1/2 kg. yağsız et
1 soğan
1 çay bardağı un
1 yumurta (içine)
4 yumurta
Baharatlar, tuz
Yapılışı:

Tepside yeterince köftelik bulgur ıslanır. Üzerine karabiber, kimyon , kırmızı biber dökülür.Kıyma et katılır. Tuz eklenir ve üzerine az miktarda un elenir. 1 yumurta kırılır.Soğan doğranır. Hep birlikte bunlar yoğrulur. (Bizde yoğurma işini kıyma makinası yapıyor. Tüm malzemeyi karıştırıp 2 ya da 3 kez makinadan geçiriyoruz.)


2. Hamurdan biraz alınır, el içinde toplanır (düzlenir).

3. 10-12 cm. çapında daire biçimi verilir. Kalınlığı ise 1-2 cm. olabilir. Sonra tencerede su kaynatılır. Köfteler bu suda haşlanır.



4. Haşlandıktan sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.

AFİYET OLSUN...



 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal