Gönderen Konu: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?  (Okunma sayısı 4606 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« : Eylül 21, 2011, 10:10:57 ÖÖ »


Her yarım kilo fasulye icin 1 buyuk domates rendeleyip ve buyuk bir tencerede agzı kapalı olarak arada bir karıştırıp yaklasik 10 dk. hafif su salıp cekene kadar sarartıp sogutarak buzdolabı posetlerine koyabilirsiniz


Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2011, 10:14:14 ÖÖ »
Sivri biberleri ve kırmızı biberleri cekirdeklerini cıkartıp dograyarak koyabilirsiniz.
 

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2011, 10:15:59 ÖÖ »
Domatesleri bütün bütün koydum gecen sene cıkarınca ısınınca kabuklarıda kendinden soyuluverdi hemen yemege dogramıstım

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2011, 10:17:50 ÖÖ »
sarmaları sarıp pişirmeden tencere ile dolaba koymanızı öneririm

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2011, 10:31:10 ÖÖ »
taze fasulyeyi ben soklama usulu donduruyorum..kaynar suda 3 dak tutup cıkarıp buz gibi suya atıyorum

pecete üzerinde sogutup soguyunca poşetlere yerleştirip dondurucuya koyuyorum..hiç tadı bozulmadn tüm kış duruyor

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2011, 10:37:44 ÖÖ »
yeşil biber çiğden koyup ama çıkartıldığında çözülmesini beklemeden kızartmalısınız

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2011, 10:41:55 ÖÖ »
ıspanağı çok kısa bir süre haşlayıp buzluğa koyuyorum yemeği çok lezzetli oluyor

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2011, 10:43:42 ÖÖ »
menemenlik hazırlamada  domates biber kavruluyor bazıları soganda ekliyor sıcakken kavonoza kapatıyorlar ya da ılıyınca buzdolabı poşetlerine koyup donduruyorsun.çıkınca ısıtıp sadece üstüne yumurta kırıyorsun

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2011, 10:52:36 ÖÖ »
Sebzeleri (bezelye, yesil fasulye vs) dondurmak istiyorsaniz, 1 buyuk tencereye suyu koyup kaynatin sonra altini kisin, fokur fokur kaynamayacak sekilde iken icine ayiklanmis yikanmis, istege gore dogranmis sebzenizin bir kismini atin, iki dakika rengi parlak yesil olana kadar bekletin, sonra hemen baska bir genis kap da buluna buzlu/soguk suya koyarak pismesini durdurun. Sonrada buzdolabi posetlerine suyunu iyice suzdurerek ve mumkunse havasini alarak koyun, dondurun. Taze yediklerinizden hic bir farki olmaz. Eger bu pisirme isini yapmazsaniz, sebzelerde pistikten sonra aci bir tat olusur

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2011, 10:54:44 ÖÖ »
derin dondurucumdakiler

 Pilav ve yemeklerde kullanılma üzere haşlanmış nohut.
 haşlanmış kuru fasulye.
 Salata ve garnitürlerde kullanmak için közlenmiş kırmızı biber.
 tost ekmeği
 Artan bezelye konserveleri süzdürülmüş olarak.
 Acil durumlar için doğranmış kuru soğan
 

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2011, 11:31:45 ÖÖ »
domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra olduğu gibi poşetleyip dondurucuya koyuyorum .kışın yemeklere dolaptan istediğim kadar alıp suya tutuyorum önce ıslanınca kabuğu kendiliğinden soyuluyor. doğrayarak yada rondodan geçirerek kullanıyorum

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #11 : Eylül 25, 2011, 11:32:38 ÖÖ »
gECEN YIL

domatesin buyuklugune gore 1 yada 2 domates olacak sekilde posetlere koyup buzluga attım cok pratik..

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Kış hazırlıklarını herkes nasıl yapıyor?
« Yanıtla #12 : Eylül 25, 2011, 11:49:02 ÖÖ »
1.patlıcanları alacalı soyup, doğrayıp, kızartın
 2.biberleri de ister bütün, ister doğrayarak kızart,
3.istersen ikisini birlikte istersen ayrı ayrı kavanozlara koy,
 4.bu arada rendelenmiş domatesleri bir yanda pişir,
 5.ister domates sosuna, ister patlıcan ve biberlerin arasına -istersen hiç kullanmayabilirsin de- sarımsak kat
 6.sonra kavanozların üstüne kaynar domates sosunu dök, sıkıca ağzını kapatıp ters çevirerek vakumlanmasını sağla.
Kışın kahvaltılarda, ikindi çayın da ya da akşam yemeğinde sofraya çok yakışıyor. Denemeni tavsiye ederim, kolay gelsin, bereketli olsun.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal