Gönderen Konu: BUZDOLABININ DOGRU YERLESTIRILMESI VE TASARRUF ILISKISI  (Okunma sayısı 1859 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
BUZDOLABININ DOGRU YERLESTIRILMESI VE TASARRUF ILISKISI
« : Ekim 16, 2011, 06:13:42 ÖÖ »



1) Üst

Peynir, pismis yemek, salata, tütsülenmis balik ve et üste konmali. Artan yemekleri kapali kaplarda yaklasik üç gün, tütsülenmis balik ve etler de bir hafta tazeligini korur.

2) Orta

Süt, süzme yogurt, yogurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabinin orta raflari. Açilmis kutular yaklasik dört gün buzdolabinda kalabilir.

3) Sebzelik

Çilek, bögürtlen vs. mantar, yesil salata, yaprakli sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yesilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabinin sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diger sebze ve meyveleri buzdolabinda saklamaniz sart degil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabinda koymayin, tatlari kaybolur.

Salatalik veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabinda ne de disari da ömürleri fazla uzun degil. Mümkün oldugunca çabuk tüketilmeliler.

4) Kapi

Tereyagi, margarin, yumurta, açilmis reçel kavanozlari, içecekler, salata soslari vs. kapida gözlerde yerini buluyor. Açilmis meyve ve sebze sularini fazla bekletmeyin. Kapidaki tüm diger yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.

Tüm yiyecekleri agzi kapali kaplarda muhafaza edin. Isterseniz, dogal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabinda tutabilirsiniz; buzdolabinda saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.

5) Alt

Çig et ve balik alta.

Çig kiyma ve baligi bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavugu iki üç gün buzdolabinin en soguk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kisminda saklayabilirsiniz.


Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal