Gönderen Konu: Dereotlu poğaça  (Okunma sayısı 7846 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Dereotlu poğaça
« : Şubat 11, 2012, 08:09:28 ÖS »


Ev sahibimiz http://www.deryadanlezzetler.com

GÖNDEREN:http://defneylebirlikte.blogspot.com

MALZEMELER:
1 demet ince kıyılmış dereotu
150 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI:


Önce dereotunu ince bir şekilde doğrayalım.Ben rondoda çekmiştim pişman oldum.
Daha sonra tereyağı,yoğurt,yumurta ve dereotunu birbirine iyice yedirelim.Unu,kabartma tozunu,tuzu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.Ben epey yumuşak bir hamur yaptım hatta şekil vermekte bile zorlandım.Elimizle yuvarlayıp şekil verelim.Ben içine peynir de koymadımZaten yeteri derecede lezzeti yerindeydi gerek duymadım.Üzerine yumurta sarısı sürelim çörekotu serpelim.Fırçayla hafifçe bastıralım.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden
ısıtılmış fırında 180 derecede fırına verelim.


 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal