Gönderen Konu: MACARON  (Okunma sayısı 2265 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
MACARON
« : Kasım 05, 2012, 06:01:19 ÖÖ »
GÖNDEREN LEZZET CAFE (ÜMMÜHAN ABDULLAH)

Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot


Gerekli malzemeler:
1-140gr. yumurt beyazı (yaklaşık 4 yumurta beyazına denk geliyor )
2-60gr. şeker,140gr pudra şekeri
3-190gr.badem tozu, 190gr.pudra şekeri

ara kreması için:
150gr.çikolata
1 yemek kaşığı krema
1yemek kaşığı krem peynir

Yumurta beyazımızı mikserde kar haline gelenekadar çırpın. mikseriniz balışır durumdayken 2. nolu malzemeleri (60gr. şeker,140gr pudra şekeri) bir kapta karıştırıp yumurta beyazına 3 aşamda ekleyin.5dak sonra mikseri durdurup şekerin eridiğinden emin olmak için parmaklarınızla kontrol edin.Hala pir pütürlük varsa mikseri tekrar çalıştırın. Yumurta beyazının içinde şeker iyice eriyince mikseri kapatın.
3 nolu karışımı(190gr.badem tozu, 190gr.pudra şekeri ) bir kapta güzelce karıştırın. Tamamını yumutalı karışıma döküp spatulayla yavaş yavaş, badem tozları iyice karışıncaya kadar çevirin. malzemelerimiz iyice krışınca dilerseniz renklendirme ypabilirsiniz.
Tepsinize yağlı kağıt serin . Düzgün olmasına dikkat edin. Eğer fırın tepsiniz benimki gibi engebeliyse, sadece düz kısımlaını kullanın.
Macaron harcınızı krema torbasına aktarıp aynı boyda olmasına özen göstererek yağlı kağıt üzerine sıkın. Sıkma işiniz tammlandıktan sonra içindeki kabarcıkların kaybolması için tepsiyi sert bir zemine birkaçkez vurun.

Fırınınızı 150C ye etirin.

Burası Önemli:Tepsinizdeki macaronları fırına sürmeden önce üzerlerinin kurumasını bekleyin. Parmğınızı değdirdiğinizde elinize yapışmayıp hafif içe çöküyorsa kurumuş demektir. Tepsinizi fırına sürebilirsiniz. 12dak sonra kontrol edin, makaronlara hafif dokunun eğer kımıldamıyorlarsa fırından alın. Fırında gereğinden uzun kalmaları, içindeki yumuşak kısmın sertleşmesine neden olurki onuda istemezsiniz.. :)
makronlrı yağlı kağıttan çıkarmak için sakın ACELE ETMEYİN . iyice soğuduklarından emin olun.

İç kreması için zevkinize göre uygun olan her kremayı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.Ama benimkininde tarifini vereyim dimi:)
Çikolataları benmarü üsülü eritin. İçine krema ve krem peyniri ekleyip iyice karıştırın.Soğuması için dolb kldırın. Ara ara karıştırın. İlk başta sulu gelebilir ama soğuyunca tam kıvamında olacaktır.
Bu aşamaya kadar geldiğinize göre ,Macaronların aralarına kremyı sürüp afiyetle yeme hakkını elde ettiniz Tebrikler..... :)





 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal