Gönderen Konu: Biscotti  (Okunma sayısı 2492 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Biscotti
« : Ocak 17, 2013, 06:50:21 ÖÖ »
Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot


GÖNDEREN NİHAL ( CAFE MERCİMEK)
Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.



Bu tarifimi   "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA ETKİNLİĞİ" ne www.guloannemutfakta.blogspot.com arkadaşımıza gönderiyorum.

Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
bir çay bardağı kuru üzüm, kuru kayısı karşımı
bir çay bardağı ceviz
bir paket kabartma tozu
bir tutam tuz
tarçın
3 su bardağı un
Hazırlanışı:
Margarini benmari usulu eritip şekerle çırpalım.
Yumurtalarımızı tek tek ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz, tarçın, ceviz, üzüm, kayısıyı karıştırıyoruz.
Bu malzemeleri yumurtalı karışıma ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz.
Hamuru ikiye bölüp fırın tepsimize koyduktan sonra önceden ısınmış fırında pişiyoruz.
Pişen rulo keklerimizi fırından alıp 5 dk soguttuktan sonra dilimler halinde keselim.
Bu dilimleri tepsiye dizelim fırında 10 dk kuruttuktan sonra,ters düz edip diğer taraflarınında kızarması için 10 dk daha fırında tutalım.Yani dilimlerin iki tarafınıda ayrı ayrı 10dk fırınlıyoruz.
Bu dilimleri bozulmadan bir hafta saklayabilirsiniz.


 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal