Gönderen Konu: Ahududu Reçelli Kurabiye  (Okunma sayısı 3582 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ahududu Reçelli Kurabiye
« : Şubat 22, 2013, 07:49:43 ÖÖ »

Porselen demlik çay saati etkinliğimizin 79. su ve bundan sonraki haftalarında  ev sahibesi olan gülcana (Gelibolu17)bu enfes kurabiyeleri yolluyorum afiyet bal olsun

ellerine sağlık canımm çok güzel etkinlik yapıyonnn süperrrrrr
Malzemeler:
250 gr oda ısısında tereyağı
yarım su bardağı pudraşekeri
1 su bardagı kalın olarak dövülmüş fındık
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya ve kabartmatozu
Aldıgı kadar un
Üzerine:
1 yumurta akı
hindistan cevizi
recel yada marmelad
Yapılışı:
1- yağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar cırpılır
2- yumurta sarısı eklenir tekrar karıştırılır. fındık, vanilya ve kabartmatozu aldığı kadar un eklenir kulak memsı yumusaklıgında hamur yapılır  on  dakıka buzdolabında folyo sarıp dinlendirin.
3- yumurta gibi yada isteginiz büyüklükte   toplar alınır yuvarlanır. Yumurta akı sürülür, hindistan cevizine bulanır. tepsiye dizilir. ortaları parmağınızla biraz bastırılarak cukurlaştırılır.
4- önceden ısınmış 180 derecede pişirilir. ortalarına marmelat konur…
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2013, 07:58:41 ÖÖ Gönderen: porselendemlik »

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal