Gönderen Konu: PROFİTEROL  (Okunma sayısı 2319 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
PROFİTEROL
« : Ekim 20, 2012, 06:06:11 ÖÖ »
DİSAL'İN GÖZÜNDEN MUTFAK-PROFİTEROL



sevgili füsunun mutfağı arkadaşım ev sahipliğini yaptığı porselen demlik çay saati etkinliği 76 ya gönderiyorum.....daveti için teşekkürler ve etkinlik için kolaylıklar diliyorum......



malzemeler......
3 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr. margarin
kreması için...
vanilyalı pasta kreması- çırpmak için süt
üzeri için çikolata sosu-pişirmek için süt
yapılışı.......
margarin ve su ocakta kaynatılır......
un ilave edilir......katılaşana kadar karıştırılır......
katılaşan hamur ılınınca içine tek tek yumurta yedirilir.......
yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde veya daha küçük bi şekilde iki kaşık yardımı ile aralıklı dizilir.......
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.......
çikolata sosu ve kreması hazırlanır........
servide birkaç saat kala hamurlar ikiye bölünerek içine krema doldurulur......
çikolata sosouda dökülerek servis edilir........
not....
hamur için yumurtayı kırarken tek tek kırmayı unutmayın...hamurun kıvamına göre ve yumurtaların büyüklğüne göre azaltıp çoğaltmak zorunda kalabilirsiniz.....bana üç yetti...
krema olarak pasta kremasını seçtim....güzeldi ama vanilyalı olanı ilk kez denedim şahsen krem şantiden farkı yoktu...ben daha yoğun bir krema sanıyordum....çünkü kakaolusu güzel oluyor...belki dolgu kreması daha güzeldir.aklınızda bulunsun.....
hamuru pişirip bekletebilirsiniz....servise yakın bir zamanda kremalarını doldurun ki yumuşamasın....sosunuda en son dakikada dökebilirsiniz...

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal