Gönderen Konu: İçli Köfte  (Okunma sayısı 1834 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
İçli Köfte
« : Ocak 13, 2013, 02:13:28 ÖS »
Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot



GÖNDEREN MUTFAKTA NAZ
Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN

İçli Köfte

           İçli köfte,hani hep zor diye biliriz yapmaktan korkarız ya, hiç gerek yokmuş korkmaya.Çok ustası olmasam da gayet güzel oldu köftelerim.Önce elim alışkın olmadığı için çok uğraştım ama sonra daha hızlandım.Yalnız şöyle kızardıktan sonra kesip içini göstersem, gayet ince oyduğumu görecektiniz fakat biran önce yeme telaşıyla unutmuşuz.
         Ben bu sefer dış hamuruna et koymadım,bir daha ki sefere etli yapacağım.
         İç malzemeleri:
1 kg kıyma
4-5 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,pul biber,karabiber
biraz tereyağ
       Önce soğanlar ufak ufak doğranır kavrulur,sonra kıyma eklenip kavurmaya devam edilir.Tamamen suyunu çekip pişince baharatlar ve salça eklenir.(köfteyi yapmadan önce hazırlayıp iyice soğumuş olması gerekiyor.)
        Dış malzemesi:
3 su bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yumurta akı
pul biber,kimyon,tuz
     Yapılışı:
bulgur 2 su bardağı sıcak su ile 15-20 dakika ıslatılır
daha sonra bulgura irmik,yumurta akı,salçalar, baharatlar eklnip biraz su yardımı ile yoğurmaya başlanır
biraz yoğrulduktan sonra un eklenip kıvamını alana dek yoğrulur.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elimizi ıslatarak oyulur içine kıyması konulup yavaşça kapatılır
mutlaka yanımızda bir kase su olup elimizi gerekince bu suya batırarak köftelerimizi hazırlayalım.
köftelerimizi hazırlayınca üzerine nemli bez örtelim ki kurumasın
kızartma tenceresinde yağı kızdırıp yavaşça köfteleri atalım,rengi dönene kadar kızartalım
kızartma ağır olur derseniz haşlayabilirsiniz
bu malzemelerden üst ve alt resimlerdeki kadar köfte çıkıyor
isterseniz dış malzemesine 300 gr yağsız iki kez çekilmiş kıyma eklenebilir.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal