Gönderen Konu: Şeker hamurlu kalpli kurabiye  (Okunma sayısı 2878 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Şeker hamurlu kalpli kurabiye
« : Mayıs 08, 2013, 06:21:22 ÖÖ »
Ev sahibimiz http://yemekguncesi.blogcu.com

Gönderen        :http://pastacitugba.blogcu.com/

Hazırlanışı:

 

Önce kendi yaptıgım şeker hamurlarını gıda boyalrı ile renklendirdim ve kalıplar ile çiçekler yaptım.Çiçekler bitiken sonra kurabiye hamurunu hazırlamaya başladım.Önce yumuşamış margarini pudra şekeri ile yogurun ve kalan malzemeyide katıp yogurun,hamuru açın ve istediginiz kalıplar ile şekiller çıkarın,önceden 170 dercede ısıtılmış fırında yüzü pembeleşinceye kadar pişirin ve sogumasını bekleyin.Soguduktan sonra üzerlerine bal sürerek şeker hamuru ile kaplayın ve dilediginiz gibi süsleyin.

 

Kurabiye hamuru:

 

125 gr un

75 gr margarin

50 gr pudra şekeri

1 yumurta sarısı

1 paket vanilin

 

Şeker hamuru:

 

5 teaspoon jelatin

125 ml glikoz - 1/2 Cup

1 tablespoon gliserin

1 kg pudra şekeri (el ısısına göre daha az yada daha fazla kullanılabilir)

yarım çay kaşıgı tylose-c (dövülmüş kitre olabilir)

 

Jelatini 5 çorba kaşığı su ile karıştırılalım. Az ateşte devamlı karıştırarak eritelim. İçerisine gliserini ve glikozu da ilave edelim ve birlikte karıştırarak hepsinin erimesini sağlayalım.
1 kg pudra şekerinin yarısını yoğurma kabımıza koyalım. Jelatinli karışımımızı pudra şekerinin üzerine ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kalan pudra şekerini ise azar azar ilave edelim ve aynı zamanda yoğurmaya başlayalım. Hamuru sertleştirmeden şeker ilave edelim. Eğer soğuk bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı fazla gelebilir veya sıcak bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı az gelebilir. Normal oda ısısında çalışmanızı tavsiye ederim. Onun için tüm şekeri bir anda kullanmayın . Azar azar ilave edin. Hatta hamur sertleşmeye yakın şeker eklemesini durdurun ve tylose-c 'yi ilave edin. Ve hamurunuzu kıvama gelene kadar çok iyi yoğurun.Eğer hamur kıvama gelmekte zorlanıyor ve yapış yapış elinize yapışıyorsa, pudra şekeri yerine zar azar buğday nişastası ekyerek hamuru kolayca toparlayabilirsiniz..


 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal