Gönderen Konu: Mercimekli afyon lokumu  (Okunma sayısı 2150 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Mercimekli afyon lokumu
« : Eylül 29, 2011, 08:06:28 ÖÖ »



Ev sahibimiz http://buramburam.blogspot.com


GÖNDEREN ARKADAŞ : http://www.elmaninkabugu.blogspot.com/

Bu tarif benim için özel bir anlam taşıyor.Çünkü ilk kez bir etkinliğe katılacağım.O yüzden coook heyecanlıyım.Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim:
malzemeler:

1 kilo un
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı çekilmiş hahaş
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 soğan
karabiber,tuz
yarım bardak sıvıyağ
yarım bardak erimiş katıyağ
yapılışı:
unun ortası açılıp içine sirke ve tuz konur,yavaş yavaş su eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada soğan yemeklik olarak doğranır ve 2 kaşık yağda kavrulur.İçine haşlanmış mercimek eklenir,tuz ve karabiberle tatlandırılır.,soğumaya bırakılır.Bir kapta sıvıyağ ve katı yağ karıştırılır.Hamurun yarısı alınır masada merdane ile açılır.Bolca yağ sürülür üstüne haşhaş eklenir.Rulo yapılır,2 parmak kalınlığında kesilir.İçine mercimekli harç konup karşılıklı olarak kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yağlı karışım+ yoğurt sürülür, 180 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun....




 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal