Gönderen Konu: Halleyli Pasta  (Okunma sayısı 2251 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Halleyli Pasta
« : Eylül 22, 2011, 04:52:11 ÖÖ »

Çikolatalı sos için:

* 2 bardak süt
* 1 cay barağı şeker
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 yemek kaşığı bugday nişastası
 
Hazırlanışı:

* iki poşet krem şantiyi 2 su bardağı süt ile hazırlıyoruz
* içerisine 4e  böldüğümüz halleyleri, ,damla çikolatayı ve hindistancevizini ilave ederek iyice karıştırıyoruz
* karışımı kare borcama koyarak üzerini düzleştiriyoruz ve bozdolabına koyuyoruz
* yarım saat sonra çikolata sosunu hazırlıyoruz. Muhallebi gibi pişiriyoruz.
 
* buzdolabındaki pastayı çıkararak çikolata sosu üzerine döktükten sonra hinsitancevizi serperek süslüyoruz.yenien  buzdolabına koyarak en az 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.Üzerini bol fındıkla süsülüyoruz.
 
Afiyet Olsun bu tarif cok güzel oluyor iki tabak yersin üçüncücü gelir

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal