Gönderen Konu: Pancar Esintisi  (Okunma sayısı 2046 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Pancar Esintisi
« : Ekim 30, 2011, 06:19:59 ÖÖ »



Pancar Esintisi
 
Malzemeler:
 

3-4 adet pancar
7-8 beyaz lahana yaprağı
 
maydonoz
4-5 adet kuru sogan
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı konserve mısır
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuzot marketlerde( tuzot olarak satılıyor.)
 Ufak kutu konserve bezelye
 
Turp,
 
350 gr mayonez(light olması tercih edilir)
 
Beyaz toz biber(Sindirimi kolaylaştırıcı, kan dolaşımını hızlandırıcı, iştah açıcı)
 
Yaprak ve uçlarını kestiğimiz pancarları bol tuzlu suda  yarım saat haşlıyoruz soğuk sudan geçirip eldivenle kabuklarını soyuyoruz.(ben pratik olduğumdan hazır pancar tursusundan yaparım bu salatayı tavsiye ederim;). .diger tarafta kuru soğanı küp seklinde doğrayıp esmer şekilde karamelize ediyoruz bezelye  küp doğranmış turp,maydanoz,mayonez,beyaz biber elma sirkesi,tuzot,rendelenmiş lahana yaprakları,ve mısırı katıyoruz. Pancar dilimlerini servis tabağına dizin. Ortasına lahanalı karışımı yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın. Yeşil zeytinle ,havuc rendesi ile kırmızı sogan halkarı salatalık ile süsleyin.
 
Şahane bir salata oluyor arkadaşlar deneyin..

 

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal