Gönderen Konu: Çayır Ekmeği  (Okunma sayısı 2553 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Çayır Ekmeği
« : Ekim 30, 2011, 06:41:31 ÖÖ »


Çayır Ekmeği
 
Malzemeler:


 
2,5su bardagı un
1 bardak yogurt

1paket kabartma tozu
 
Tuz,kekik
 
Karabiber
 
Yarım su bardagı ceviz
 
1 su bardagı beyaz peynir
 
½ demet dereotu
 
10 zeytin

 Tarifi
 
2 kurusogan,3 diş sarımsak,yagda öldürülür.sogumaya bırakılır.diger tarafta;yukarıdaki malzemelerin hepsi karıştırılırve hamur yapılır.mandalina büyüküğünde parcaara ayrılır.küçük ekmek sekli verilipüstü ártı seklinde cizilir.sıcak fırında pişirilir

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal