Gönderen Konu: susamlı simitim  (Okunma sayısı 2754 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
susamlı simitim
« : Ocak 05, 2012, 12:01:15 ÖS »

1çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin (yumuşak)
1 çay bardağı yogurt
2 yenek kasıgı mahlep
1 ,5 tatlı kasıgı tuz.(bliyorsunuz eklenen tuz lezzeti acıga cıkarır)
1 yumurta (Sarısı içine, beyazı dışına)
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine susam (ayrılan yumurta beyazına batırılacak
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba yumuşak margarini koy. Sonra üzerine Sırayla sıvıyağı, sYumurtanın sarısını ve tuzu kat . Kabartma tozuna biraz un karıştır, ve un kata kata yoğurmaya başla. Hamur elini bırakana kadar un kat. yumuşak bir hamur olsun. Daha sonra eline küçük bir beze al. Rulo şeklinde uzun uzun kalem gibi hazırla. Onları küçük küçük simit gibi kıvır.
Bir yumurtanın beyazı az gelişrse ekle bir akını daha.. bu aklara hamuru bula ve susama batır
Hazırladığımız küçük simitlerin bir yüzünü yumurtalı karışıma batır ,Bir yüzünüde susama batır. Daha sonra folyo kağıt serilmiş tepsiye diz.
200 dereceli fırında pişir. Üzeri kızarana kadar. Afiyet olsun. (hamuru bir gece buzdolabında bekleyince daha b
çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin (yumuşak)
1 çay bardağı yogurt
2 yenek kasıgı mahlep
1 ,5 tatlı kasıgı tuz.(bliyorsunuz eklenen tuz lezzeti acıga cıkarır)
1 yumurta (Sarısı içine, beyazı dışına)
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine susam (ayrılan yumurta beyazına batırılacak
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba yumuşak margarini koy. Sonra üzerine Sırayla sıvıyağı, sYumurtanın sarısını ve tuzu kat . Kabartma tozuna biraz un karıştır, ve un kata kata yoğurmaya başla. Hamur elini bırakana kadar un kat. yumuşak bir hamur olsun. Daha sonra eline küçük bir beze al. Rulo şeklinde uzun uzun kalem gibi hazırla. Onları küçük küçük simit gibi kıvır.
Bir yumurtanın beyazı az gelişrse ekle bir akını daha.. bu aklara hamuru bula ve susama batır
Hazırladığımız küçük simitlerin bir yüzünü yumurtalı karışıma batır ,Bir yüzünüde susama batır. Daha sonra folyo kağıt serilmiş tepsiye diz.
200 dereceli fırında pişir. Üzeri kızarana kadar. Afiyet olsun. (hamuru bir gece buzdolabında bekleyince daha bir güzel oluyor)

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal