Gönderen Konu: MENGEN PİLAVI  (Okunma sayısı 2896 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
MENGEN PİLAVI
« : Ocak 22, 2012, 02:57:14 ÖS »


Malzemeler:
2 bardak pirinç
2 çay kaşığı tuz
3 bardak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
Tuz

Harcı için;
200 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet domates
7-8 adet mantar
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 avuç ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su ile haşlanır. İçerisinde minimum 15-20 dakika bekletilmesi gerekir. Haşlanan pirinçler birkaç kez sudan geçirilerek beyaz suyu akıtılır. Ardından bir süzgeç yardımı ile suyunun süzülmesi gerekmektedir. Büyük boy pilav pişirebilmeniz için olan tencere orta ocak ateşe konulur. İçerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) konularak eritilir. Eriyen yağın içerisine süzülmüş olan 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. Kaynamış olan sudan 3 bardak alınarak pilavın üzerine eklenir. Pilavın suyunu çekmesi gerekmekte olduğundan ortalama bu işlem 15 dakikanızı alabilir. 1 adet soğan soyularak küp küp doğranır. Orta boy tava, orta ocak ateşe konularak içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ile doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur. 1 adet domates sudan geçirilip soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak saplarından ayrılır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. Eğer kemik suyu yoksa, pilavın içerisine et bulyon atılır. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde kesilerek köklerinden ayrılır. Maydanozlar ile dereotu tuzlu ve sirkeli suda bekletilmelidir. Ardından temizlenen yeşillikler de doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır. Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 30 dakika olup, 4-6 kişilik servis edilebilir.

« Son Düzenleme: Ocak 23, 2012, 07:20:25 ÖÖ Gönderen: porselendemlik »

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal