Gönderen Konu: Kuru Fasülye  (Okunma sayısı 1954 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Kuru Fasülye
« : Şubat 07, 2012, 06:49:15 ÖS »





500 gr kuru fasulye
 1/2 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay bardağı zeytinyağı
 5-6 adet kurutulmuş domates
 1 yemek kaşığı karışık salça(biber ve domates)
 200gr. kusbası et
 2 adet soğan
 3-4 adet karışık yeşil ve kırmızı biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kimyon
 7 su bardağı su

Kuru Fasulyeleri aksamdan islatin.
 -Daha sonra üzerini gececek kadar su koyup haslayın.
 -yıkadıgınız kuşbası kemikli eti,bir tencereye alıp hic yag koymadan kısık atesde suyunu salıp cekinceye kadar kadar pisirin.
 -daha sonra yagınıekleyin (sıvıyağ)yemeklik dogradiginiz kuru sogan,ufak ufak dogradıgınız biberleri ilave edip kavurun.
 - salcasını ekleyip,  kokusu çıkana   kadar kavurun.
 -hasladiginiz kuru Fasulyeleri , baharatlari , tuzunu ve sıcak suyu ilave edip , kısık ateşte güveçte pisirin.
 AFIYET OLSUN:-)
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2012, 06:51:27 ÖS Gönderen: porselendemlik »

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal