Gönderen Konu: Pideli İskender  (Okunma sayısı 1212 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Pideli İskender
« : Eylül 22, 2011, 09:43:26 ÖÖ »


EVDE İSKENDER KEBAP

Porselen Demlik İftar Bereketi Etkinligi

pideyi kup kup dograyıp erittigim tereyagını uzerine dokuyorum ve firına veriyorum, pide yagi cekince ve biraz da kızarınca hazırladıgım sulandırılmış hazır domates corbasının(ben üzerindeki tariften daha az su koyuyorum) yarısını pidenin uzerine dokuyorum tekrar fırında biraz cekmesini bekliyorum, en uste donerleri ve geri kalan domatesli corba suyunu ve ustune kalan erimis tereyagini dokuyorum. 5-10 dakika kadar daha firında tutup yanına bulgur pilavı ve yogurtla servis yapiyorum. yag oranını kendinize gore ayarlayabilirsiniz ama pidelerin her birine biraz yag gelecek sekilde olsun. pideler firında biraz kızarsın


http://porselendemlik.blogcu.com/


Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal