Gönderen Konu: Doğum günü pastası  (Okunma sayısı 2198 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Doğum günü pastası
« : Mayıs 23, 2012, 05:38:23 ÖÖ »


Ev sahibimiz http://ngr.blogcu.com

http://xceparpali.blogspot.com


MALZEMELER
1 adet hazır pasta tabanı
2 adet muz
pastacı kreması
1 paket sıvı krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket bitter çikolata

PASTACI KREMASI:
500 ml süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
1 paket vanilya

.Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın. Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.

Pasta tabanını çok az şekerli su ile ıslattıktan sonra krema konup muzlar doğranır. muzların üzerine tekrar krema konup ikinci kat üzerine kapatılır. Sıvı krema pudra şekeri ile çırpılıp bir kısmı ile pastanın yanları ve üzeri sıvanır dolaba kaldırılır. Bitter benmari usulu eritilip yağlı kağıda uzun şerit halinde sürülüp donması beklenir. aslında ben bu şeridi pastanın kenarına sarıcaktım ama şeriti kısa yapmışım pastayı tam olarak çevirmeyince gelişi güzel kırıp kenarlarına yapıştırdım. kalan kremayı çiçek duy ucu ile üstüne sıktım. çikolataya da altın tozu döktüm. üzerine de çikolata rendeledim

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal