Gönderen Konu: Ağlayan Pasta  (Okunma sayısı 1981 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ağlayan Pasta
« : Ekim 21, 2012, 08:04:41 ÖÖ »

Geçen gün ağlayan pasta yaptım ve ailecek oturup gözyaşlarını sildik :) Emin olun artık ağlamıyor; o mutlu, biz mutlu...

Tarifi, tariflerine güvendiğim Yeşil Kivi'den aldım. O da pastacı Burcu'dan almış. Sonuç tatmin ediciydi.

Akşama kayınvalidem ve pek sevgili görümcem Betül gelecekti. Toplasan yine de 4 kişi ediyorduk. Hadi kayınpedere ve Mücahit'e de yolladım diyelim birer dilim... Yine de kalabalık sayılamayacak kadar az olduğumuz için ben tarifi yarım ölçü yapıp 26 cm'lik kelepçeli kalıpla pişirdim, tam bizlik oldu (8-10 dilim çıktı). Çok kalın kekli ağlayan pastaları sevmediğim için de iyi oldu, kek biraz ince oldu, işime geldi.

Üzerine Yeşil Kivi'nin tarif ettiği çikolata sostan hazırladım, hazır çikolata sos kullanmadım, çok daha lezzetli bir sos, size de onu tavsiye ederim, evde çikolata olarak fıstıklı nestle damak vardı, onları kullandım, çikolata sosum fıstıklı oldu. Şimdi tarifi veriyorum:



MALZEMELER:
 4 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı un
 4 yemek kaşığı süt (hamura)
 1 paket kakao (50 gr)1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 paket hazır çikolata sosu
 1 paket kremşanti
 1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
 1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
 
YAPILIŞI:
 Öncelikle kekimizi pişirelim. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım. Dikdörtgen bir borcama (tabi tepsiyi de yağladım ben) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.

Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.

Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. Çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
 Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulamanız lazım, ben aşağıdaki tarifi uyguladım… Hazır sostan daha güzel oldu…
 
çikolata sosu için: 
•2 çay bardağı süt
 •3/4 çay bardağı tozşeker
 •1 tatlı kaşığı nişasta
•1 çorba kaşığı kakao
 •200 gr çikolata (Ben fıstıklı damak çikolata kullandım)
 Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
 
Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunuyoruz. (Tabi benim pastam yuvarlak olduğu için pasta dilimlerim kare değil üçgen idi)
 
Tarifi merakiyidir.blogcu.com'un 61. PDÇS etkinliğine yollamak istiyorum.

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal