Gönderen Konu: ETLİ KURU DOLMA  (Okunma sayısı 1401 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
ETLİ KURU DOLMA
« : Ocak 13, 2013, 02:06:19 ÖS »
Ev sahibimiz guloannemutfakta.blogspot


GÖMDEREN CHEFİKA İLE ÇAY SAATİ



Bu tarifimi de 72.Hafta Porselen Demlik Çay Keyfi Etkinliğine yolluyorum....

Malzemelerimiz:

20 tane kadar kuru patlıcan
20 tane kadar kuru biber
500 gr satır arası kuzu eti
1,5 su bardağı pirinç
2-3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet büyük rende soğan
4-5 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ

Dolmamızın altına dizmek için kuzu kemikleri...


Öncelikle kuru patlıcan ve biberlerimizi sıcak suyun içine atıp 2-3 dk.yumuşayana kadar kaynatıyoruz.Daha sonra suyunu süzüp soğuması için bir kenara alıyoruz.

Dolmamızın içini hazırlamak için bütün malzemelerimizi karıştırma kabımıza alıp iyice yoğuruyoruz.Satır arası eti kasabınıza hazırlatabilirisiniz.Ancak normal kıyma ile yapmak isterseniz;kıymayı mümkün olabildiğince yağlı ve tek olarak çektirmeniz dolmalarınızın lezzeti açısından faydalı olacaktır.

Hazırladığımız dolma harcımızı kuru malzemelerimizin içine yarıya kadar olacak şekilde doldurup ,yassıltarak alta patlıcanları üste biberleri olacak şekilde diziyoruz.Üzerine tabak kapatıp 2 bardak su ilave edip kısık ateşte30 dk.kadar pişiriyoruz.Arada  suyunu mutlaka kontrol edin,az gelirse veya pişirmeye yetmeyeceğini düşünürseniz.1 çay bardağı kadar sıcak su üzerine ilave edebilirisiniz....
 

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal