Gönderen Konu: MUZLU KOLAY PASTA  (Okunma sayısı 2497 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
MUZLU KOLAY PASTA
« : Mart 01, 2013, 07:37:50 ÖÖ »
Ev sahibimiz http://guloannemutfakta.blogspot.com

GÖNDEREN DELİ KIZ PINAR MUTFAKTA




MUZLU KOLAY PASTA

72.hafta porselen demlik çay saati etkinliği ve çay kahve bahane etkinliği için bu tarif

MALZEMELER

Kek için

- 2 yumurta
- 1 çay b.(ajda)sıvıyağ
- 1 çay b (ajda)süt
- 1 çay b.(ajda)tozşeker
- 1 vanilya
- yarım kabartma tozu
- aldığı kadar un
- ayrıca keki ıslatmak için yarım su b. hazır portakal suyu

İçi için

- 2 muz
- 1 su b hazır portakal suyu
- 3 yemek k.tozşeker
- 2 yemek k.nişasta
- 1 su b.su

Üzeri için

- 1 paket Dr.Oetker vanilya aromalı Cremole
- 2 su b.süt

YAPILIŞI

Kek için gerekli bütün malzemeler bir kapta çırpılır.Az sıvıyağ ile yağlanmış,
ortası bombeli tart kalıbına boşaltılır ve 175 derecede tahmini 25 dk pişirilir.
Kek tart kalıbında soğutulur.Ters çevrilir.Üzeri portakal suyu ile ıslatılır.
Muz hariç diğer malzeme karıştırılarak
pişirilir.Biraz soğuduktan sonra muzlar küçük doğranarak karışıma eklenir.Kekin
ortada kalan boşluğu bu karışımla doldurulur.Cremole sütle çırpılır.Sıkma torbasına
konularak kekin üzeri kaplanır.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal