Gönderen Konu: Italian Biscotti  (Okunma sayısı 2799 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Italian Biscotti
« : Mayıs 08, 2013, 06:21:55 ÖÖ »


Ev sahibimiz http://yemekguncesi.blogcu.com

Gönderen        :http://www.cafeikra.blogspot.com/



Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardagi seker
125 gram tereyagi
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
tarcin
1 su bardagi dolusu kadar tavla zari buyuklugunde dogranmis kuru kayisi, kuru incir, kuru uzum, ceviz
Hazirlanisi:
Ilk once yumurtalari kirip birinin beyazini uzerine surmek icin bir kenara ayiralim. Sekeri ilave edip beyazlayip kopurene kadar cirpalim. Oda sicakligindaki tereyagini ekleyip karistiralim.
Eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyip kasikla karistiralim. Tarcini, tuzu ve bir bardak dolusu kuru yemisi ekleyelim. Elimizle hamuru biraz yogurduktan sonra tezgaha alalim. Esit iki parcaya bolup yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirelim. 30 cm uzunlugunda ve 5 cm genisliginde rulo yapalim. Uzerini biraz elinizle bastirip ayirdiginiz yumurta beyazindan surup biraz toz seker serpistirelim. Onceden isitilmis firinda 180 derecede 25 dakika pisirin.
Firindan cikarip 20 dakika sogutuyoruz. Keskin bir bicakla 1 cm eninde kesip tel izgara uzerine diziyoruz. Firin isisini 150 dereceye dusurup 10 dakika daha firinliyoruz.
Afiyet Olsun

http://cafeikra.blogspot.com/2008_03_01_archive.html

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal