Gönderen Konu: Lorlu Kurabiye  (Okunma sayısı 2705 defa)

merakiyidir

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 878
  • Karma: +1/-0
    • Profili Görüntüle
Lorlu Kurabiye
« : Mayıs 08, 2013, 06:22:41 ÖÖ »


Ev sahibimiz http://yemekguncesi.blogcu.com

Gönderen        :http://tunacetin.blogcu.com/


LORLU KURABİYE

Kullanılan malzemeler

200 gr. Tuzsuz lor peyniri

2 yumurta

1 kahve fincanı sıvıyağ

100 gr. Oda ısısında tereyağı

1 kahve fincanı krema

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz( sadece yaprakları kullanılacak)

1 paket çeşnili veya normal kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

 

Yumurtanın bir tanesinin sarısını ayıralım akını ve 1 yumurtayı çırpma kabına alıp 5 dk çırpalım sıvıyağ, tereyağı, krema, lor, maydanoz ilave edip krema kıvamı alana dek çırpalım. Kabartma tozu, tuz ve unu harmanlayıp çırpma kabına ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ununu yumuşak bir hamur olacak şekilde ayarlayalım bana 2,5 su bardağı yeterli oldu ama siz yine de yavaş yavaş ekleyip ayarlayın. Sonra yumurta büyüklüğün de parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup yumurta sarısı sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırın da yaklaşık 30 dk.  pişirin. Ilık servis edin.


 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal