Gönderen Konu: Manisa Kebabı / Bohça Kebabı  (Okunma sayısı 4214 defa)

Ağustos Böceği

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 557
  • Karma: +1/-0
  • Gelibolu17/Midedenkalbe
    • Profili Görüntüle
    • Gelibolu17
Manisa Kebabı / Bohça Kebabı
« : Temmuz 12, 2013, 07:48:51 ÖÖ »
Günaydınn hayırlı cumalar olsun inşallah... Etkinliğimize sevgili Yemeğe Dair Her Şey arkadaşım güzel bir tarif göndermiş sağolsun, ellerine sağlık, hep beklerimm selamlar, hayırlı ramazanlar :) MALZEMELER KREP Için 2 Yumurta 2 su bardağı süt 2 su bardağı un 1çay kaşığı tuz yarım paket k.tozu ayçiçek yağı Iç Harç kaşar 2 adet domates  3 adet tavuk butu 5-6 adet biber 6-7 adet mantar TARIF ilk önce manisa kebabının içini hazırlıyoruz. Butlar kemiklerinden ayrılıp küp küp doğranır. Aynı şekilde domates, biber, mantar da küp küp doğranır. bir tavaya tüm malzemeler alınıp kendi suyu ile pişirilir ve soğumaya alınır.  Bir karıştırma kabına krep malzemeleri alınır ve mikserle malzemeler iyice karıstırılır. Yagladigimiz tavaya birer kepçe krep hamurundan dökülerek önlü arkalı pişirilir.  kreplerin içine tavuklu harcımızı koyup karşılıklı kenarları kapatıp katlanan kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz. üzerlerine birer dilim kaşar koyduktan sonra önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun... Bu tarifimi etkinliğin sahibi gelibolu17-midedenkalbe yolluyorum



Kaynak Linki : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/


 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal