Gönderen Konu: Bülbül Yuvası  (Okunma sayısı 4560 defa)

Ağustos Böceği

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 557
  • Karma: +1/-0
  • Gelibolu17/Midedenkalbe
    • Profili Görüntüle
    • Gelibolu17
Bülbül Yuvası
« : Temmuz 17, 2013, 06:13:49 ÖÖ »
Günaydın, Etkinliğimiz devam ediyor, çok güzel tarifler gönderiyorsunuz sağolun, hepinize çook teşekkürler sevgiler selamlar :)))
Sevgili Ayşe etkinliğimize bu güzel tatlısını gönderdi sağolsun, ellerine sağlık canımmm hep bekliyorumm :)



MALZEMELER: 1paket erimiş margarin(ılık) 1yumurta 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1yemek kaşığı sirke 1paket kabartma tozu aldığı kadar un ŞERBETİ İÇİN 5su bardağı şeker 5su bardağı su 1/4 limon suyu ÜZERİNE 1yumurta akı 1kase ceviz YAPILIŞI: tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Hamur 2 Ayrı parçaya bölünerek merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir. İkinci parçada aynı şekilde açılır ve kesilir fakat bu ikinci yuvarlak hamurların ortası küçük bir kapakla kesilip ortası çıkarılarak simit şeklinde parçalar elde edilir. ben su şişesi kapağı kullandım. Büyük yuvarlakların üzerine yumurta akı sürülüp halka şeklindeki hamur üzerine yapıştırılır. İki kat ortası boş olan hamurumuzun ortasına ceviz yerleştirilir. Tüm hamura aynı şekilde tamamlanır.180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. sonra tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökülür.AFİYET OLSUN

Kaynak Linki : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/07/bulbul-yuvas.html

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal