Gönderen Konu: Cevizli Ay Çöreği  (Okunma sayısı 2586 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Cevizli Ay Çöreği
« : Kasım 13, 2011, 09:42:21 ÖÖ »


Cevizli Ay Çöreği
 
 
 
Gerekl malzemeler:
 
 
 
1 bardak un

1 ahve fincanı pudra sekeri
 
1 cay kasıgı yaş maya
 
2 corba kasıgı margarin
 
1tutam tuz
 
1 adet yumurta
 
2 corba kasıgı su
 
ceyrek limon kabugu rendesi
 
 
 
İç Malzemesi:
 
 
 
2 su bardagı cevz içi
 
4 kahve fincanı pudra sekeri
 
1 corba kasıgı un
 
2 yumurta akı
 
 
 
Yapılış
 
1***yas mayayı bir miktar ılık suda eritip 10 dak bekletin
 
unun ortasını acın
 
mayalı su,yumusatılmış margarin,seker tuz,yumurta limon rendesi ile kulak memeis yumusaklıgında hamur elde edin,
 
hamurun üzerine ince bir bez örtüp 1 saat dinlendirin.
 
 
 
2***bu arada ince cekilmiş cevi pudra sekeri,un ve yumurta akı nı karıştırıp içini hazırlayın
 
3***hamuru 3 cm kalınlıgında acın,10-12 cm capında yuvarlak parcalar kesin.ortasına cevili içten koyup hamurları kapatın ve ay sekli verin
 
yaglanmış tepsiye diip üzerlerine yumurta sarısı sürün.önceden ısıtılmış fırında yaklasık 15 20 dk pişirin.üzeri kızarıncaya dek Afiyet olsun

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal