Gönderen Konu: profiterol  (Okunma sayısı 2513 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
profiterol
« : Kasım 20, 2011, 06:09:04 ÖÖ »


HAZIRLANIŞI :
HAMURUN HAZIRLANIŞI :


 Bir bardak suyu  bir taşım kaynatın. İçerisine 100 gram margarin ekleyinve bir çimdik azcık tuz ekleyin Bu karışımın içine1,5 su bardağı elenmiş un atarak iyice karıştırın, 5 - 6 dakika kadar pişirmeye devam ederek hamurunuzu hazırlayın.aynen un helvası gibi karıştırın.
Kabı ateşten alarak ılınmaya bırakın 4 yumurtayı içine teker teker yedirerek kırın, iyice karıştırarak yumurtaları hamura yedirin.


Elde ettiğiniz hamuru elinizi sıvıyağa batırarak sıkıp sıkıp az yağlı tepsiye bırakın.adeta elinizden sıyırıp atar gibi( korkmayın o pişince güzel bir görüntü oluyor)az sıvı yaglı bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile küçük yuvarlak hamurları bırakın..
Tepsiyi vermeden önce fırını ısıtın(tam beş dakika önce)tutun fırını ısıtıp öyle verin tepsiyi

PÜF NOKTASI:FIRIN HİÇ AÇILMAYACAK…TAKİ PİŞİPDE SOGUYANA DEK.İÇİNDE SOGUYACAK

 fırına vererek hamurlar kabarıp, üzerleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirin.İyice soguyunca Fırından aldığınız hamurları 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurları kırmadan bıçakla tepsiden çıkarın. Sıcakken enli kısımlarını kapak şeklinde kesin. Hamurları bir kenara ayırın.
KREMANIN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye1 yumurta 5corba kasıgı seker, 3,5 bardak süt 50 gram yag 2 yemek kasıgı pirinc unu dolu dolu,2 yemek kasıgı normal un ve en son pişmesine yakın vanilyayı koyarak iyice karıştırın. Ve buzdolabında sogutun

ÇİKOLATA SOSU
Bir kaba 4 yemek kasıgıkakao ve1 su bardagı şeker,2 yemek kasıgı nişasta koyarak iyice harmanlayın. Kakaolu şekere azar azar 2 su bardagı su ya da sütü kattıktan sonra kabı ateşe koyun. Karışım boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Sos koyulaşınca kabı ateşten alın
Hazırladığınız ağzı açık hamurların içine kremalar doldurarak kapaklarını kapatın. Kremalı hamurları bir servis tabağına dizin. Üzerlerine çikolata sosu dökün, hazırladığınız krem şantiyle sosun üzerini de süsleyin

Afiyet olsun


Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal