Gönderen Konu: Yogurtlu Patlıcan Ezmesi  (Okunma sayısı 2611 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Yogurtlu Patlıcan Ezmesi
« : Kasım 20, 2011, 06:10:43 ÖÖ »



Malzemeler:

- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 1 adet közlenmiş kırmızıbiber
- 4 adet yeşilbiber

 -Yarım limon
- 2 bardak yoğurt
- 2 irice domates
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- yeterince Tuz

 

Patlıcanları bir çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra dış kabukları tamamen yanana kadar ateş üzerinde közleyin.
(Ocağı temizlemeyi göze alıyorsanız mutfak ocağı üzerinde olur..ama benim gibi resimdeki gibi folyoya sarın. Lezzeti bile başka olur.) Közlenmiş patlıcanları biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Soyulmuş patlıcanları ufak parçalar halinde doğrayın. Üzerine limon sıkın tahta kasıkla güzelce ezin.

Yeşil biberleri doğrayın  yağda kavurun, üzerine domatesleri de kavurun ateşten alın.

Patlıcanları belli olmayacak şekilde yoğurtla karıştırın biraz tuz serpin servis tabaklarına koyup üzerine az yağla kavrulmuş közlenmiş biberlerleri ve domatesleri döseyin yağ gezdirin ve servis yapın.

 

 

Afiyet Olsun.!…

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal