Gönderen Konu: Bayburt Helvası  (Okunma sayısı 3527 defa)

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Bayburt Helvası
« : Şubat 24, 2012, 07:45:46 ÖÖ »
guloannemutfakta ARKADASIMIN EV SAHİPLİĞİNİ YAPTIGI
 PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇİN
ETKİNLİĞİ İÇİN BU TARİFİMİ YOLLUYORUM
Bu güzel etkinlik ve daveti için teşekkür ediyorum
ETKİNLİĞİNDEKİ GÜZEL TARİFLER İÇİN TIKLAYIN

http://guloannemutfakta.blogspot.com/



Kullanılan Malzemeler: 250 gr Teremyagla tereyagı karısık olacak  3 su bardağı un, 1 kg. Toz şeker, 1 yemek kasıgı limon.

Hazırlanışı: 1 kg. Şekere, 2 su bardağı su konur ve kaynatılır. Üzerine bir miktar limon sıkılır. bu balımsı kıvama kadar gelene dek kaynatılacak
250 gr. yağla kavrulan un büyükçe bir tepsi içerisinde soğutulur, ballı serbetimizde sogutulur sonra tepsideki soğutulmuş, kavrulmuş un içerisine konur. elde iyice cevrilir işte bayburt helvamız sekildeki gibi hazırdır afiyet olsun

serbet cok gelirse dolapta hazır bekletilir yine her helva kavurdugumuzda hazır olmuş olur.püf noktası kavurdugumuz helvada serbetde sogumuş olacak ve sonra ikisi karıştırılıp tabakta sekillendirilecek

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

güloannemutfakta

  • Pasif
  • *
  • İleti: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bayburt Helvası
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2012, 08:27:53 ÖÖ »
Canım,tarifinizi,  yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı  çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle  etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

porselendemlik

  • Administrator
  • İşini Bilen (USTA)
  • *****
  • İleti: 703
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
    • Porselendemlik Forum
Ynt: Bayburt Helvası
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2012, 05:51:18 ÖS »
Canım,tarifinizi,  yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı  çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle  etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
merhaba gülo anne merak etmeyin degişik tariflerimizle yanınızda olmaya devam edecegiz

Hanımlarla yapılan günlere,.
Beş çayına gelen misafirlere,.
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal